Kela on koonnut suosituslistan etäkuntoutukseen soveltuvista alustoista

Kela julkaisi tammikuussa sivuillaan listan etäkuntoutukseen soveltuvista alustoista, joita suositellaan käytettäväksi vuoden 2021 aikana käynnistyviin kuntoutuspalveluihin. Navisec Health on yksi suositelluista alustoista.

Alustojen arvioinnissa kiinnitettiin erityisesti huomiota tietoturvaan ja -suojaan sekä helppokäyttöisyyteen. Lista ei kuitenkaan ole sitova. Kelan palveluntuottajat voivat toteuttaa palveluita myös muilla alustoilla ja sovelluksilla, jotka mahdollistavat seuraavat asiat:

OminaisuusLöytyykö Navisec Healthista?Miten ominaisuus on toteutettu palvelussamme?
Tavoitteellinen ja reaaliaikainen sekä ajasta riippumaton etäkuntoutus.Mahdollista toteuttaa viestien, lomakkeiden, video-neuvottelun, verkkokurssien, pelien ja harjoitteiden avulla. Kokonaisuutta voi automatisoida suunnittelutyökalulla.
Asiakkaan kommunikointi sekä muiden kuntoutukseen osallistuvien että kuntoutuksen ammattilaisten kanssa (esim. keskustelupalsta, chat, sähköposti, ilmoitukset, palautteen antaminen).Helppokäyttöinen keskustelualusta, joka mahdollistaa yksilöviestinnän sekä ryhmäviestinnän. Ryhmäviestintä mahdollistaa moniammatillisen yhteistyön tai kuntoutujien läheisten liittämisen mukaan keskusteluun. Ilmoitukset uusista viesteistä on saatavilla sähköpostitse tai tekstiviestillä.
Asiakkaan osallistaminen erilaisten tehtävien (esim. monivalintatehtävät, avoimet kysymykset) ja/tai harjoitusten avulla.Asiakkaat voivat kuitata tehtyjä harjoitteita, joista terapeutti voi seurata harjoitteiden toteutumista käyttöliittymässä. Asiakkaan osallistaminen voi tapahtuma myös lomakkeena tai harjoitteena. Kevään 2020 aikana kehitetään tuki myös peleille, joita palveluntarjoaja voi luoda kolmanne osapuolen työkaluilla.
Tavoitteiden seurannan ja mittareiden käyttö.Tavoitteita voi seurata lomakkeiden avulla. Palvelun monipuolinen lomake-editori mahdollistaa sen, että jokainen yritys voi lisätä kaikki heille sopivat lomakkeet ja mittarit käytettäväksi.
Tekstien, kuvien, videoiden, linkkien käytön ja lisääminen alustaan (sekä asiakkaan että kuntoutuksen ammattilaisen toimesta).Palvelu tukee tekstiä, kuvia, videoita, linkkejä ja tiedostoja. Näiden lisäksi voidaan lisätä verkkokursseja, harjoitteita sekä pelejä.
Sisältöjen muokkaaminen asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.Monipuolinen käyttöliittymä mahdollistaa etäkuntoutuksen muokkaamisen yksilön tarpeiden mukaan
Moniammatillisen tiimin osallistuminen.Tuettu ryhmäkeskustelussa sekä joustavissa asiakashallinnassa.

Kela on julkaissut myös ”Etäkuntoutuksessa käytettävä teknologia” -dokumentin. Sieltä löytyy esimerkiksi tietoturvaan ja yksityisyydensuojaan liittyviä asioita sekä Kelan kuntoutuksen palvelukuvauksissa kuvatut edellytykset. Niiden avulla on helppo tarkistaa, että etäkuntoutuksen toteuttaminen tapahtuu palvelukuvausten mukaisesti. Dokumentin pääset lukemaan tästä.

 

Navisec Health on Kelan suosittelema etäkuntoutusalusta

 

Haluatko kuulla lisää Navisec Healthista? Tilaa palvelun esittelyvideo sähköpostiisi tai varaa aika maksuttomaan etäesittelyyn!

 

Lähteet:

Kelan järjestämässä etäkuntoutuksessa käytettävä teknologia.  https://www.kela.fi/documents/10180/26692727/Eta%CC%88kuntoutuksessa+ka%CC%88ytetta%CC%88va%CC%88+teknologia.pdf/ed88ca20-d95b-4b05-b88b-104653882612

Etäkuntoutuksen ohje kuntoutuksen palveluntuottajille. https://www.kela.fi/yhteistyokumppanit-kuntoutuspalvelut-ohjeita-palveluntuottajille-etakuntoutus?inheritRedirect=true#eka-kysym-4 

About the author