Navisec Health kehittyy jatkuvasti

”Mielestäni yksi Navisec Healthin parhaista ominaisuuksista on lomakkeiden taustalla pyörivä kaava-toiminto. Se laskee automaattisesti lomakkeen pisteet annetun kaavan mukaisesti. Yksi asiakkaistamme kommentoi, että tämä säästää häneltä aikaa noin 15 minuuttia per lomake, kun ei tarvitse enää manuaalisesti laskea pisteitä paperilla. Ammattilaiselle jää vain tuloksen tulkinta ja sen hyödyntäminen terapian suunnittelussa”, tuoteasiantuntija Meri-Sofia Vertainen sanoo.

Ajansäästö on oleellinen sana, joka kuvaa Navisec Healthia. Alkuvuodesta julkaistu terveydenhuollon sähköinen asiointipalvelu on otettu asiakkaiden parissa hyvin vastaan. Asiakaskunta on monipuolinen, palvelua käyttää muun muassa fysio-, toiminta-, puhe- ja psykoterapeutit.

Palvelua on kehuttu helppokäyttöiseksi.

Navisec Healthin kautta terapia-alan ammattilaiset voivat viestiä asiakkaidensa kanssa tietoturvallisesti.

”Meillä on nyt julkaistu Standard-versio, jossa voi lähettää viestejä liitteineen ja luoda omia lomakkeita käytettäväksi. Asiakkaat voivat täyttää lomakkeita etukäteen sähköisesti, joten vastaanottoaikaa ei kulu lomakkeen täyttämiseen. Lomakkeiden avulla voi myös esimerkiksi seurata hoidon vaikuttavuutta ”, Vertainen sanoo.

Tulossa harjoitusohjelmat ja ryhmäviestit

Tulevaisuudessa Navisec Healthin kautta hoituu kaikki, mitä tarvitaan viestintään vastaanottokäynnin ulkopuolella.

Kesän aikana kehitystyön alla on muun muassa palvelun Pro-version kurssit ja toiminnallisuus, jolla ammattilainen voi lähettää asiakkailleen harjoitusohjeita. Sen valmistuminen ajoittuu syksyyn, mutta pilottiryhmään voi ilmoittautua jo nyt klikkaamalla tästä.

”Pilotoinnilla haluamme kerätä harjoitusohjelma-osiosta kommentteja asiantuntijoilta – niiltä, jotka sitä päivittäin työssään tarvitsevat”, Vertainen toteaa. 

Yhdeksi kesän aikana työstettävistä ominaisuuksista hän mainitsee ryhmäviestit. Toiminto mahdollistaa valmennusryhmät tai moniammatillisen yhteistyön: esimerkiksi fysioterapeutti voi liittää toimintaterapeutin mukaan asiakkaan keskusteluun.

Navisec Health sopii kaikkien terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Erityisen kiinnostuneita siitä ovat olleet toiminta- ja puheterapeutit.

”He erityisesti haluavat viedä terapiaa enemmän asiakkaan arkiympäristöön ja korvata terapiavihkon tämän avulla. Navisec Healthissa voi valtuuttaa toisen käyttäjän, esimerkiksi lapsen huoltajat, asioimaan lapsen puolesta. Tällöin huoltajat voivat lähettää viestejä, täyttää lomakkeita ja mahdollisesti toimia enemmän terapian toteuttajina kotiin lähetettyjen ohjeiden avulla. ”, Meri-Sofia Vertainen korostaa.

About the author