Turvallista yhteydenpitoa asiakkaiden kanssa

TerapiaLampi Oy on kymmenen vuotta sitten perustettu terapia-alan yritys Espoossa. Yrittäjä Hanna Lampi tarjoaa monipuolisia terapiapalveluita: muun muassa toimintaterapiaa, theraplayterapiaa, perheterapiaa ja koira-avusteista terapiaa. Hän toimii myös kouluttajana ja työnohjaajana.

Yrittäjänä hänellä eivät kaikki munat ole samassa korissa. ”Eri aikoina eri asiat ovat muodostaneet isomman osan toiminnasta”, hän kertoo.

Nyt iso osa ajasta kuluu perheterapian sekä lasten ja nuorten toimintaterapian parissa.

Energinen yrittäjä kirjoittaa myös alaan liittyviä lastenkirjoja. Nean päivä -kirjassa kuvataan aitoja tunteita ja kokemuksia asioista ja tapahtumista.

”Nyt lokakuussa ilmestyy toinen kirja, Toivon poika. Se kertoo erityislapsesta.”

Vaikka TerapiaLammen toimikenttä on laaja, kaikessa painottuu psyykkisen hyvinvoinnin edistäminen ja vuorovaikutuksen vahvistaminen, terapiamuodosta riippumatta.

Kahdensuuntaista kommunikointia perheen kanssa

Tänä syksynä Hanna Lampi on aloitellut Navisec Healthin käyttöä.

”Olin aiemmin mukana EETU-projektissa (Etäkuntoutuksen menetelmistä tukea lasten toimintaterapiaan), jossa käytin vastaavaa systeemiä”, hän kertoo.

Ajatuksena on käyttää viestintäpalvelua monenlaiseen yhteydenpitoon asiakkaiden kanssa.

”On tosi tärkeä, että käytössä on turvallinen alusta viestiä perheen kanssa. Eikä vain infota heitä, vaan kommunikoida molempiin suuntiin.”

Jos asiakkaalla on esimerkiksi pulma jossain tilanteessa kotona, perhe voi videoida sitä ja lähettää videon terapeutille. Asia ei välttämättä terapiassa ole samanlainen, eikä silloinkaan, jos terapeutti on kotikäynnillä. Turvallisen viestintäpalvelun kautta asioita voi pohtia vanhempien kanssa uudella tavalla.

Hanna Lampi toteaa, että osa vanhemmista on toivonut tällaista kanavaa.

”Luottamus on tietenkin tärkeä asia. Sovin lapsen kanssa, mitä saa jakaa vanhemmille. Moni lapsi on innoissaan tästä mahdollisuudesta.”

Monesti lapsen ympärillä on iso verkosto auttajia. Navisec Health mahdollistaa tietoturvallisen kommunikoinnin myös heidän kanssaan, jos niin sovitaan.


Koira tuo rentoutta terapiatilanteeseen

Hanna Lampi toteuttaa myös koira-avusteista terapiaa. Koira tuo terapiaan uuden hahmon, jonka kanssa ollaan vuorovaikutuksessa.

”Jollain asiakkaalla sosiaaliset tilanteet ovat haastavia. Koiran kanssa ollessa pitää osata ottaa huomioon koiran erityspiirteet. Se tuo syvyyttä terapiaan”, hän sanoo.

Asiakkaat joutuvat miettimään, miten kommunikoida koiran kanssa, miten ilmaista asiat, että sekin ymmärtää. Monet lapset ovat tilanteesta innoissaan.

About the author