Verkkokurssi osa 3: Elintavat ja kipu

Asiakaslähtöistä ja vaikuttavaa terapiaa – etänä vai vastaanotolla -verkkokurssi


Verkkokurssin kolmas osa “Elintavat ja kipu” on nyt julkaistu. Navisec Health jakaa keväällä kahdeksanosaisen verkkokurssin, jossa käsitellään muun muassa kipupotilaan terapiaa ja siihen liittyvää arviointia eri näkökulmista sekä digitaalisen terapian mahdollisuuksia ja haasteita. Verkkokurssin asiantuntijana toimii koko kevään ajan terveystieteiden tohtori Sami Tarnanen.

Tuki- ja liikuntaelimistön (TULE) ongelmien syiden selvittämisessä keskitytään turhan usein pelkästään kipualueen rakenteiden ja toiminnan arviointiin. Unohdetaan, että TULE-terveys on paljolti riippuvainen omasta käyttäytymisestämme eli elintavoista. Jokainen tietää, että ravinto ja liikunta sekä tupakointi ja liiallinen alkoholin käyttö vaikuttavat sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoon. Mutta kuinka moni on sisäistänyt, että nuo samat asiat ovat osaltaan määrittämässä sitä millaisessa kunnossa nivelet tai jänteet ovat ja kuinka ne kestävät kuormitusta.

Elintapojen arviointi ja elintapoihin liittyvät interventiot kuuluvat keskeisenä osana kipupotilaan terapiaprosessiin. Verkkokurssin kolmanteen osaan olemme koonneet tietopaketin ravitsemuksen, fyysisen aktiivisuuden, unen, tupakoinnin ja alkoholin merkityksestä TULE-terveydelle sekä kivun ilmentymiselle.

Verkkokurssi

Asiakaslähtöistä ja vaikuttavaa terapiaa

About the author